Game of Thrones – inför sista säsongen

Postat 2019/04/02 8 0

När det här artikeln skrivs väntar vi fortfarande på att sista säsongens första avsnitt ska sändas. Och spänningen är olidlig! Det här är den största och dyraste tv-serien genom tidigare där varje avsnitt har i genomsnitt kostat 49 miljoner kronor.

Sista säsongen bjuder tyvärr bara på sex avsnitt gentemot säsong 1-6 som hade tio. Säsong 7 började nedskärningen med 7 avsnitt. Men du kommer fortfarande få lika mycket tv-tittande att njuta av. De sex sista avsnitten är mellan 54-82 minuter långa istället för 40-45 minuter. De valde detta format för att historien och filmningen passade bättre i långa avsnitt.

Åttonde säsongen, precis som den innan, bjuder på helt nya handlingar. George R R Martin har inte skrivit färdigt de två sista böckerna som de här två säsongerna visar. Men manusförfattarna för serien har fått veta slutet och handlingen fram till slutet av R.R Martin. Även om R.R Martin kanske ändrar i sina böcker, kommer finalen att vara enligt hans vision.

Runt om serien har det varit minst lika storslaget. Som marknadsföring inför åttonde säsongen placerade skaparna ut stora järntronar runt om i världen och bad fansen att hitta dem. De lade ut ledtrådar och videoklipp för att hjälpa till. En järntron har ​faktiskt hittats i Sverige​, i Kirunafjället.

Game of Thrones har även dykt upp på spelmarknaden. ​Svenska Casino​ tipsar om spelautomaten från Microgaming som har fina vinster om än lite tråkig grafik med tanke på inspirationen de hade framför näsan. Med en hel fantasyvärld att utforska är det lite tråkigt att symbolerna bara är bokstäver och hussymbolerna.

Förutom spelautomaten finns det även ett brädspel med samma namn som fått bra kritik från kritiker och spelare. Det är ett turbaserat strategispel där man kan vara upp till sex personer. Alla representerar en av de sex stora husen (Stark, Baratheon, Greyjoy, Lannister, Martell och Tyrell). Serien är snart slut men med ett brädspel kan du försvinna in i denna fantastiska värld igen.

Populära inlägg

TV-set i badrummet!?

Blogg

Postat 2017/11/17

Recap: Bästa TV serierna 2017

Blogg

Postat 2017/12/29