Hur påverkas vi av acceptansen av ”weed” i populärkulturen?

Postat 2020/01/08 1316 0

I och med att det ses mer och mer positivt att använda weed i filmer och populärkultur, har även många människor fått större acceptans för hampaplantans användning i medicinska syften. Efter att forskningar upptäckt att medicinsk marijuana faktiskt kan bota, eller lindra vissa sjukdomar, vill allt fler legalisera cannabis, och i flera länder är det redan tillåtet att använda det. I vissa länder både för privat bruk och mot olika sjukdomar.

Köpa cannabis på nätet

Det finns sajter på nätet där du kan beställa cannabis. Det är inte alls svårt om du vet hur man googlar, och tar dig in på en hemsida som säljer. Där är det bara att registrera ett konto när du första gången loggar in. Du får reda på olika betalningssätt och du väljer hur du vill ha leveransen skickad. Brevet med cannabisen är väldigt anonymt, och det ser ut som vilket vanligt brev som helst, men man kan se vilket land det kommer ifrån.

För att försöka lura tullen är det vanligt att avsändaren sätter på klistermärken om att brevet innehåller till exempel t-shirts eller kattmat. Skulle en tulltjänsteman öppna brevet känns cannabisens karaktäristiska lukt direkt. Att få brevet med cannabis brukar ta mellan tre veckor och upp till en månad. Har du inte fått det efter en månad kan du mejla företaget du beställt av för att höra om det är skickat. Skulle det vara så är det risk att polisen fått tag på brevet, och då kan du räkna med husrannsakan. Så helt riskfritt är det inte.

När det gäller medicinsk cannabis, som till exempel CBD-olja, har den blivit väldigt populär i Sverige. Det finns mängder med flöden på Facebook om hur bra det verkar och om alla som blivit friska från alla möjliga sjukdomar. Så även att köpa cannabisolja online är numera inga problem.

Vad hjälper CBD-oljan mot?

I USA är medicinsk cannabis numera mycket vanligt och den används som behandling mot ångest, smärta och är även muskelavslappnande. För sjukdomar som Parkinsons och epilepsi sägs cannabis minska både skakningar och anfall. Även de som har diagnoserna ADD och ADHD kan få färre besvär om de intar medicinsk cannabis. Är detta nu den mirakelmedicin som många anser att det är? Säg det, men hampa eller cannabis är en narkotikaklassad växt, som omfattas i vår lagstiftning om kontroll av narkotika. Nu är det så att den CBD-olja som säljs i Sverige är baserad på den lagliga industrihampan som finns och inte på den som är narkotikaklassad. THC är halten i cannabis som är mätbar och den finns även i den lagliga hampan, men i små doser. Om gränsen på THC ligger på 0,2 procent eller lägre ska den anses laglig.