Stilla pokersuget med film och turneringar

Postat 2019/03/16 15 0

Älskar du spänningen med poker? Tycker du att poker är lika roligt att titta på som att spela? Boka in en kväll framför teven med pokerkompisarna. Det finns gott om bra pokerteve att se.

Klassiker – Rounders

Den här filmen från 1998 har blivit en klassisk pokerfilm trots att den fick varierad kritik vid premiären. Filmen handlar en duktig pokerspelare, Mike, som hoppas att en dag vinna WSOP. Men när han förlorar allt han har vid ett undergroundspelbord, bestämmer han sig för att återgår till sina studier och sluta spela poker. Det går dock inte som planerat när hans fuskande pokerspelarkompis släpps ur fängelset och ansamlar en stor skuld till KGB. Mike måste ge sig ut i pokervärlden igen och hjälpa sin vän att bli kvitten skulden.

Filmen visar flera spännande pokerscener där ni kan fundera på om ni har gjort samma sak som huvudkaraktären.

Turneringar – streama live

Det finns flera pokerturneringar som streamas live under åren. Den absolut största är så klart WSOP men även turneringar som anordnas av olika spelbolag brukar streama live från sina egna sajter. När du söker efter ​poker på nätet​ dyker flera stora namn upp såsom PokerStars och PartyPoker. Vill ni följer med live och se de stora mästarna tävla om titeln kan ni dock behöva ställa klockan på en udda tid. Många mästerskap tar plats på andra sidan jorden och visas mitt i natten, svensk tid.

PartyPoker tillsammans med Svenska Pokerförbundet kommer att anordna svenska mästerskapet i Tallinn men det har ännu inte släppts någon information om var man kan streama SM live.

Närbild på spelet – Nosebleed

Det här är en dokumentär från Frankrike som följer två pensionerade pokerspelare när de gör ett sista försök att vinna WSOP. Det blir en inblick i pokerlivet. Ni får följa Alex Luneau och Sebastien Sabic när de spelar hand, efter hand, efter hand och ni får ser vad flera veckors konstant spelade kan få för konsekvenser.

Dokumentären ger oss också en närmare titt på de två fransmännens relation och hur de stöttar varandra för att klättra mot toppen. Sist men inte minst får du höra flera historier om deras största vinster och förluster.