Streamingtjänster i utlandet

Postat 2019/03/13 118 0

När man är i utlandet så kan det vara svårt att få tag på svenska streamingtjänster. De flesta blockerar tillgång till deras tjänster i utlandet — som exempelvis Netflix och Amazon. Vill man bläddra bland deras program i utlandet och dylikt så behöver man använda sig utav ett så kallat VPN för att få tillgång till svensk TV utanför Sverige. Det må låta komplicerat — men det behöver det inte vara. I det här inlägget ska vi förklara hur man går till väga för att använda sig utav ett VPN för att få tillgång till svenska streamingtjänster i utlandet.

Valet av VPN

Det första man måste göra är att hitta ett VPN som både funkar och som man är villig att använda sig utav för att få tillgång till den svenska streamingtjänsten. Det finns många olika VPN-tjänster på marknaden i dagsläget. Några är ExpressVPN och NordVPN. Sedan finns det även VPN tjänster som är helt gratis, som man kan använda via tillägg i sin webbläsare. En sådan är HolaVPN, som är populärast, dock kallas ofta för osäker, då när man använder deras VPN så sägs det att ens egna IP-adress kan därefter användas av andra som använder HolaVPN. Således delar man sig utav sin egna IP för att erbjuda VPN lösningar åt andra, medan man samtidigt använder någon annans HolaVPN-användares IP adress. Tillägget fungerar på ett sådant vis, och om man inte gillar den lösningen så är ExpressVPN och NordVPN de populäraste och även de bästa när det kommer till VPN för surfing utomlands.

VPN hittat — ansluta sig

När man hittat ett bra VPN man är redo att använda sig utav så är det bara att ansluta sig till en svensk server inuti VPN:et. Detta sker oftast via följande steg:

  1. Öppna VPN:et.
  2. Du blir nu presenterad en lista av servrar du kan ansluta dig till och således surfa på nätet via dessa servrar. Välj en server som befinner sig i Sverige. Om en sådan server inte finns i VPN:et så är det bara att leta efter ett annat VPN som har en sådan server, då en server i Sverige är ett måste för att kunna använda Sverige-exklusiva tjänster som Netflix i Sverige eller Viaplay, m.m.
  3. Ansluten? Minimera VPN:et och börja nu surfa! Kom ihåg att din surfing inte nu är privat utan du surfar via en tredjeparts server. Du har ingen kontroll över den här servern och trots att ExpressVPN och NordVPN är industristandarder och väldigt säkra VPN-tjänster som användes av miljontals människor varje dag så kan man aldrig vara för säker. Surfa endast minimalt med ditt VPN. Gör det du önskar att göra med din VPN och surfa inte någonstans känsligt, som till din internetbank eller dylikt.

Slutord

På det här sättet kan du nu komma åt streamingtjänster som är exklusiva till olika länder. Detta är inte enbart en lösning för Sverige-exklusiva tjänster utan vill du ha tillgång till en tjänst som bara är tillgänglig i USA, som till exempel Hulu:s amerikanska streamingtjänst eller dylikt så kan du använda dig utav exakt samma metod. Anslut dig då till en amerikansk server i ditt VPN och surfa därefter till önskad streamingtjänst. På så sätt har du nu tillgång till världens alla olika steramingtjänster, och även fast VPN bara “låser upp” streamingtjänsternas landsrestriktioner så betyder det inte att du får tillgång till tjänsten kostnadsfritt utan du måste fortfarande betala för den — men med ett VPN så har du möjligheten att göra det till skillnad från att inte kunna surfa in på den alls.

Detta är en ypperlig lösning för den som är i utlandet och har ett svenskt Netflix konto, till exempel, men inte kan surfa in på Netflix. Med ett VPN kan du alltså surfa in på ditt konto av avnjuta Netflix:s hela utbud utan några problem alls.