Styla ditt hår – Ana De Armas edition

Postat 2017/11/29 1227 0

Om du ofta ser på filmer, har du kanske lagt märke till skönheten Ana De Armas som har medverkat i både War Dogs och Blade Runner 2049 som rollfiguren Joi vid sidan om Ryan Gosling. Innan dess har hon synts till i filmer som Una Rosa de Francia som var hennes debutfilm, samt Hands of Stone och War Dogs. Ana De Armas är född på Cuba i Havana där hon också studerade teater. Förutom sina filmer och hennes klättrande karriär, är Ana De Armas även känd för sitt vackra yttre och sitt stilfulla hår som både har varit mörkt och är numera färgat blont. Som cubanska är hon av naturen brunett men hon passar likaväl som ”brondette” eller ”bronde”. De guldblonda slingorna ger ett solkysst intryck, vilket vi så ofta ser inom hårstyling just nu. Rötterna ska gärna synas lite extra för att ge en naturlig men ändå lite blekt look.

80-talet är tillbaka

Det är inte bara i modebranschen som vi börjar se 80-talets kännetecken smyga sig tillbaka. Axelvaddar, puffärmar, knytblusar och mammajeans pryder catwalken i både Paris, London och New York. Nu har även frisyrerna lett oss tillbaka till tv-serierna ”Dallas” och ”Dynastins” decennium. Den stora sneda luggen, den starkt uppklippta frisyren som nästan får oss att tänka på ”hockeyfrillan” samt det så länge glömda permanentade håret är på tillbakagång, även om vi aldrig tog det på allvar för ett antal säsonger sedan. Nu är det hur enkelt som helst att be om 80-talets look när man går till sin frisör och de första trenderna som började synas i Sverige, skedde givetvis i storstäderna och då framförallt i Stockholm.

Bara för några år sedan var 80-talet bara glada minnen som man fnissade åt när man samtidigt såg sig själv eller någon äldre släkting på bild. Men nu är det alltså verklighet. 80-talets lockar, hårt sprayade hår och snedtofsen är åter här igen och vi ska lära er hur man stylar håret genom att hålla sig till trenderna och samtidigt snegla lite extra åt Ana de Armas nya frisyr som ligger så väl i tiden.

Styla som 80-talisterna i modern tappning

När du går till en frisör i Stockholm idag och frågar om de senaste trenderna, så kommer han eller hon förmodligen direkt säga till dig att det är dags att ta en titt tillbaka i tiden. Även håret har ett mode att gå efter och i och med att kläderna började inspireras från 80-talet, speciellt med det som vi kallar för ”Gucci-vibben eller Gucci Vibe”, så har håret följt efter.

För att få till den lite vilda men relativt enkla klippta frisyren från Ana De Armas, så behövs det rejält med spray och gärna lite tupering vid sidorna och i luggen. Att lägga mycket root-lifting spray i rötterna eller ta en rejäl dos hårmousse när håret är fuktigt, gör att när du sedan fönar det, blir det sådär yvigt och stort som du vill ha det. Håret behöver egentligen inte någon avancerad klippning utan det är helt enkelt stylingen det hänger på. Frisörer idag lägger ned lite extra tid på stylingen istället för att gå över för mycket med saxen och fräschar du bara till topparna ibland varannan, var tredje månad så håller sig frisyren längre. Håret får gärna se ut som om du bara har stigit upp på morgonen eller dragit handen igenom det.

Färgen får också gärna se lite blekt och urtvättad ut och märk gärna rötterna lite mer i en mörkare nyans.

Styla som om det inte var stylat

Tanken med dagens frisyrer och det typexemplet som vi ger med Ana De Armas, är att håret inte ska se stylat ut, trots att det är det. Klippningen ska vara fräsch och gärna lite kortare igen så att volymen inte faller bort samt att håret blir luftigare och lättare att forma. En halvkort axellång frisyr med lite uppklippning och snedlugg går snabbt att klippa för en frisör och bor du i Stockholm kommer du förmodligen att se denna styling på gatan flera gånger. Fördelen med den här typen av frisyr är att stylingen måste underhållas mer än klippningen.

Spray är din bästa vän för den här som vi just nu kan se på Ana De Armas. Utan spray och volympreparat kommer ditt hår falla platt efter några minuter utomhus. Tänk på detta när det blåser ute. Varva istället med sprayer, mousse och lättare hårvax och forma håret men låt det vara rufsigt.

Fördelen att bo i Sverige och Stockholm, är att blåsten gärna kan rufsa till det ännu mer och har du hårstyling produkter i håret, underlättar det betydligt. Ana De Armas frisyr ska inte vara elegant eller sofistikerad på det sättet att den måste se glansig ut eller hålla sig hela kvällen. Ju mer frisyren rör på sig, desto bättre och desto mer naturligt ser det också ut. Så se till att hålla klippningen fräsch men lägg ned mer tid på att forma luggen och volymen med allehanda produkter. Fråga din frisör. Han eller hon vet precis vad du bör använda.